React-Native ile Baslangiç

8 Temmuz 2019 Pazartesi

React Native’e yeni baslayan Windows kullanicilari için kurulumunu kolaylikla halledebileceginizi, hangi aracin neden gerekli oldugunu anlatacagim. Sonuçta adim adim uygulandigi takdirde sorunsuzca kurulumunu gerçeklestirdiginizi göreceksiniz.


React Native nedir?

React Native, bir kullanici arayüzü gelistirme kütüphanesi olan React ile Cross-Platform (Windows,IOS,MACOS,Linux,Android) uygulama gelistirdiginiz bir framework. Ama burada asil sihir React kelimesinde degil, Native kelimesinde. Bir React Native uygulamasi HTML ile olusturdugunuz bir hybird uygulama degil, webview içerisinde çalismaz. React Native uygulamalari gerçekten native!

Simdi React Native'in kurulumuna gelelim. Öncelikle https://nodejs.org/en/download/ kisminda isletim sisteminize uygun sürümü indiriyorsunuz. Windows isletim sistemi için msi uzantili dosyayi indirip kuruyoruz. Kurulum bittikten sonra Node.js Command Prompt'u yönetici olarak çalistirip, NPM dos moduna iniyoruz.

Asagida kullanacaginiz komut ile React Native yi kuruyoruz.

npm install -g create-react-app

kurulum bittikten hemen sonra da olusturacagimiz uygulama için

create-react-app ilkuygulamam isminde bir uygulama olusturuyorum. Dosyalar otomatik olarak olusacaktir. Kurulum bittikten sonra kontrol etmek için ilkuygulamam klasörüne gidiyoruz.

ve son olarak npm start dedigimizde http://localhost:3000 ile uygulamamiz açilacaktir.

Tekrar görüsmek dilegiyle.

Bunları da beğenebilirsiniz.