Local Outlier Factor yöntemi ile SQL veritabanı desenlerini öğrenmek

2 Aralık 2023 Cumartesi

Local Outlier Factor (LOF), özellikle aykırı değerleri tespit etmek için kullanılan bir aykırı değer tespit algoritmasıdır. Aykırı değerler, genel veri kümesinden belirgin şekilde farklı olan gözlemlerdir. LOF, her bir veri noktasının çevresindeki komşuluk yapısını analiz ederek aykırı değerleri belirler.


Microsoft SQL Server Veritabanı Güvenliği için Yapay Zekâ Tekniklerinin Kullanımı

25 Kasım 2023 Cumartesi

Gerek yapısal gerekse standart yapılandırması ile birlikte birçok veri tabanında güvenlik zafiyetleri mevcuttur. Varsayılan yapılandırmalardan kaynaklanan güvenlik açıkların temel sebebi, kurulum esnasında yönetici tarafından kullanılmayacak pek çok özelliğin sunucu üzerinde aktif edilmesi ve varsayılan olarak bırakılmasıdır. Veritabanı yönetim sistemini kurulumundan önce iyi bir donanım kaynak gereksinimi, kaynak kullanımı, network, kullanıcı erişimi gibi birçok parametrelerin ele alınarak planlanması ve konfigürasyonun yapılması gerekmektedir.  Klasik Yaklaşımlarda, genelde veritabanı yöneticisi işin veritabanı kısmına bakarken, network yöneticisi de erişim ve roller bakımından yardımcı olmaktadır.


Sanal Makineler ve Cloud Yapılar Arasındaki Farklar

14 Kasım 2023 Salı

Sanal makine, üzerine yüklendiği fiziksel bilgisayarlar üzerinde gerçek bir bilgisayar gibi hareket eden bilgisayar yazılımıdır. Sanal makine, üzerine yüklenen fiziksel bilgisayarın donanımı üzerinden kaynak ayrılarak (RAM, CPU, Hard disk vb.) ayrı bir bilgisayarmış gibi çalışan yapıya sahip uygulamalardır. Sanal makine, çalışma alanı üzerinde korumalı bir alana alınarak sistemin geri kalanından ayrılır.


Siber Güvenlikte Aktif ve Pasif Bilgi Toplama Araçlarının Uygulanması Ağa Saldırı ve Saldırı Tespit Yöntemlerinin İncelenmesi

31 Ekim 2023 Salı

Siber güvenlikte kullanılan araç ve gereçlerde güvenlik duvarları, saldırı tespit, sanal ağ, ağ trafik analizleri, olay kaydediciler, zafiyet tarayıcıları, kaynak kod güvenlik analizleri, parola kontrol gibi donanım ve yazılımlardır. Yazılımlar, ücretli olarak dağıtımı yapılabildiği gibi ücretsiz olarak açık kaynak desteği sunan platformlar da bulunmaktadır. Bu proje çalışmasının amacı öncelikle kurumsal ağlarda bilgi toplama yöntemlerini uygulamak, saldırı ve saldırı tespitinin yapılmasıdır. Bu kapsamda en çok kullanılan açık kaynak kodlu yazılımlar hakkında genel bilgiler verilerek hedef doğrultusunda kurulumları gerçekleştirmektir. Sonuçlar çalışma sonunda sonuç ve öneriler kısmında paylaşılmıştır.


SQL de oluşturduğunuz tabloyu C# koduna çevirme SQL Scripti

20 Ekim 2023 Cuma

Yazılım Geliştirme esnasında en çok kullandığımız veritabanında yer alacak tabloların tek tek model sınıflarını oluşturmak tabloda yer alan fields (alanlar) lerin çok olması zahmetli bir iş olsa gerek aşağıdaki kod ile bu durumu kurtarıyoruz.


Microsoft Visual Studio ve AI Copilot

17 Ekim 2023 Salı

Microsoft Yapay zeka teknolojisi Copilot ile yazılım geliştiricilere yardımcı olacak, çok satırlı kodlamalarda öneriler sunan Copilot ile hızlı bir yazılım geliştirme sunmaktadır. Yeni işlevler oluşturmak, birim testi yazmak ve yeni teknolojileri öğrenmeyi kolaylaştırmıştır. 


Microsoft SQL Sorgu Ekranından Tablo Boyutunu Listeleme

13 Ekim 2023 Cuma

SQL sorgu ekranında aşağıdaki sorgu ile databasede yer alan tabloları büyükten küçüğe doğru sıralayabilirsiniz.


Microsoft SQL İsme Göre Index Fragmentation Kontrolü

13 Ekim 2023 Cuma

Aşağıdaki sorgu ile isme göre Index kontrolü sağlayabilirsiniz. Sorgu içerisindeki alanı düzenleyerek aramak istediğiniz index ismini yazabilirsiniz.


Microsoft SQL Tablo İsmine Göre Satır ve Boyut Kontrolü

13 Ekim 2023 Cuma

Tablo ismine göre tablo satır ve boyut kontrolünü aşağıdaki sorgu ile gerçekleştirebilirsiniz. Sorgu içerisindeki alanda tablo ismini düzenleyerek kontrolü sağlayabilirsiniz.


E-İrsaliye Kilit Açma

12 Ekim 2023 Perşembe

E-İrsaliye kilidini açmak için aşağıdaki Sql kodlarını kullanabilirsiniz.


E Arşiv Faturası kilit Açma

12 Ekim 2023 Perşembe

E Arşiv Fatura Değişikliği için aşağıdaki SqL Script i çalıştırabilirsiniz


Logo EFatura Statü değiştir EFatura Kilit Açma

12 Ekim 2023 Perşembe

Satış faturası gönderildiğinde ve Satın Alma Faturası kayıt yapıldığında LG_xx_xxx_INVOICE tablosunda yer alan ESTATUS hanesi sıfırdan farklı değerler almaktadır ve o faturada değişiklik yapılması engellemektedir.  Bazen fiyat ve miktar harici sütunlarda değişiklik yapılmak isteneliyorsa aşağıdaki SQL Script i yazmanız yeterli olacaktır. Böylece fatura üzerinden değişiklik yapmanız mümkün olacaktır. 


Microsoft Windows 11 ile yeni AI Tools Copilotu duyurdu

3 Ekim 2023 Salı

.Teknolojiyle ilişki kurma ve teknolojiden yararlanma şeklimizi temelden değiştiren yeni bir yapay zeka çağında Microsoft Copilot adını verdiği uygulamasını duyurdu. Windows 11, Microsoft 365 ve Edge ve Bing'li web tarayıcısında kullanılabilen bir uygulama olarak çalışacak veya ihtiyacınız olduğunda sağ tıklamayla kendini gösterecektir. 


Makine Ögrenmesi -2

24 Ocak 2023 Salı

Gözetimli Ögrenme (Supervised Learning)

Gözetimli ögrenmede, algoritmaya gönderdigimiz egitim verileri, etiket (label) olarak adlandirilan, istedigimiz çözümleri içerir. En tipik gözetimli ögrenme görevi, siniflandirmadir (classification). Istenmeyen eposta filtresi (spam filter), gözetimli ögrenmeye güzel bir örnektir. Elimizdeki egitim verisi, epostalarin yaninda onlarin istenmeyen olup olmadigini belirten etiketler içerirler.


Makine Ögrenmesi-1

24 Ocak 2023 Salı

Makine ögrenmesi, insanlarin ögrenme sekillerini taklit etmek için veri ve algoritmalarin kullanimina odaklanip dogrulugunu kademeli olarak artiran bir yapay zekâ (AI) ve bilgisayar bilimi dalidir.


Logo Güncellemede çikan hata mesaji Microsoft OLE DB Provider for SQL Server Invalid Column Name Uyarısı

10 Nisan 2022 Pazar

Programda Invalid Column Name uyarisi bazi tablolarda olmasi gereken kolonlarin eksik oldugu durumlarda karsimiza çikar. Bu uyarinin asilmasi için yapilmasi gereken islem adimlari sunlardir:


Suspect Mode Database

10 Nisan 2022 Pazar

Sql Server ile ugrasan herkesin basina gelmesi kuvvetle muhtemel bir durumdur bir veritabaninin "Suspect" duruma gelmesi Bu durumun telafisi için birden çok çözüm mevcut bunlari sirasiyla yazacagim. Ancak her seyden önce bilmeniz gereken bazi detaylar var


Code First Migration Islemleri

10 Ekim 2021 Pazar

Code First yöntemiyle insa ettigimiz projelerimizde Database islemleri güncellenmesi gerekecek noktalar kaçinilmaz olacaktir. Gerek kodlarda, gerekse de programin akisini saglayan algoritmada düzenlenme olacaksa da bu yazimizi asil ilgilendiren veritabaninin güncellenmesi gereken durumlardir. Code First deseni uygulanan bir projede veritabanina direkt olarak müdahale etmek oldukça sakincalidir. Haliyle yapacagimiz ekleme, çikarma veyahut güncelleme durumlarini tablolari temsil eden classlar üzerinde gerçeklestirmeli ve Generate etmeliyiz.


KURUMSAL BIR AG SISTEMININ AÇIK KAYNAKLI YAZILIMLAR KULLANILARAK MODELLENMESI VE SALDIRI TESPITI

20 Temmuz 2020 Pazartesi

Günümüzde hayatimizin her alanina giren kisisel bilgisayarlar, mobil tablet, telefon, giyilebilir teknolojilerinin artmasi, dijital ortamda olusturulan verilerin anlamlandirilarak saklanmasi, gizlilik, bütünlük ve kullanilabilirliginin saglanmasi siber saldiri yöntemlerinden korunmasi amaciyla siber güvenlik tekniklerinin uygulanmasi bir ihtiyaç olmustur.


MEDIA SERVERS RTMP, RTMPS VE HTTP PROTOKOLLERININ KULLANIMINDA GÜVENLIK

23 Haziran 2020 Salı

Media Server ve Canli yayinlarda alinabilecek güvenlik önlemleri makale ödevim....


Siber Istihbarat, Siber Tehdit Istihbarati ve Sosyal Medya Istihbarati

2 Eylül 2020 Çarşamba

Istihbarat, çesitli sözlüklerde “akil, zeka, malumat, haber, bilgi, havadis, bilgi toplama, haber alma” seklinde yer almaktadir. Ancak istihbarat terminolojisinde haber, islenmemis bilgiyi ifade etmektedir. Elde edilen verinin, istihbarat olabilmesi için bir takim islemlerden geçmesi gerekmektedir. Istihbarat hakkinda çesitli tanimlar yapilmistir. Istihbarat, devlet tarafindan belirlenen ihtiyaçlara karsilik olarak, çesitli kaynaklardan derlenen haber, bilgi ve dokümanlarin islenmesi sonucu elde edilen üründür. [1]


Nedir Su SIEM? Ne ise Yarar ?

4 Nisan 2020 Cumartesi

Korona virüsün etkili oldugu su günlerde, Siber Güvenlikte gelisen teknolojiye istinaden siber saldirganlarinda saldiri yöntemlerinin her geçen gün degisime ugramasi ve saldirganlarin siber güvenlikçilere göre normalde 1 adim önde oldugu kaçinilmaz olmustur. Önceleri bilgi teknolojileri log gereksinimi yalnizca sistemler üzerindeki hatalarin kaynagini tespit etmeye yönelik olmasi ve bu kontroller manuel olarak personeller tarafindan yapilmaktaydi.


xp_cmdshell Nedir? Neden aktif edilmemelidir?

12 Aralık 2020 Cumartesi

Günümüzde son yillarin en tehlikeli virüslerinden biri olan kripto (ransom) virüslerin, SQL Server kurulu sistemlere eristikten sonra sifreleme yapabilmesi için sql servislerini durdurmasi gerekir.


SQL Script ile Ayni Tablolari Update Etmek

10 Ekim 2020 Cumartesi

Çogumuzun karsina çikan islerden birisi olan birden fazla ayni yapida olan Databaselerde Tek tablodan diger tabloyu esleyip günceleme yapmak, bu isi en kolay yoldan sql script ile aktarim örnegini verecegim... 

Piyasada en çok kullanilan ERP sistemlerinin birinde Örnegi Netsis ERP ürününü baz alarak yaptim. 


SQL Script ile Excel Verisi Aktarma

7 Mart 2020 Cumartesi

Piyasada en çok kullanilan ERP sistemlerinin birinde Örnegi Netsis ERP ürününü baz alarak yaptim. Tablo Üretim reçetesi aktarimi (insertleme) yapmaktadir.


Konteyner Ag Mimarisi (Container Networking)

7 Şubat 2020 Cuma

Sanallastirma teknolojileri hayatimizda çok sey degistirdi. Yaygin sanallastirma teknolojilerinde islemci gücü, memory, depolama alani ve ag iletisimini saglayabilmek adina ihtiyaç duydugumuz fiziksel sunucu üzerine hypervisor (VMware ESXi, Hyper-V vb.) kurar, sonra bu hypervisor üzerinde sanal makinelerimizi olustururuz. Bu sanal makinelerin her birine yeni bir isletim sistemi kurar, sonra da içerisine uygulama ve servislerimizi yükleriz. Bu yapi halen çok yaygin sekilde kullanilmaktadir. Bu yapida sanal makineler arasi izolasyon iyidir, ama her seferinde  yeni isletim sistemi kurmak, dolayisi ile birbirinden bagimsiz isletim sistemlerinin ayri ayri yönetilmesi güvenlik yamalarinin geçilmesi ve kontrol edilmesi vb. is yüklerini beraberinde getirmektedir.


SQL Script ile Excel Tablosunun Karsilastirilmasi

4 Şubat 2020 Salı

Piyasada en çok kullanilan ERP sistemlerinin birinde bu tür vakalar ile karsilastigimdan daha önce belki de karsilasmis oldugunuz SQL script ile Excel ve SQL tablosunu bir kaç kriter ile karsilastirip, farkini bulacak scripttir. Umarim isinize yarar. Çok basit olmakla birlikte bazen zamandan kazanmak niteliginde bir kod.....


Laravel Framework

30 Haziran 2018 Cumartesi

Laravel, web uygulamalari gelistirmek amaciyla kullanilan bir PHP framework’tür. Birçok gelismis özelligi bünyesinde barindiran Laravel, PHP ve OOP’nin pek çok faydali özelligine sahiptir. Genis bir kitle tarafindan kullanilmakta olan Laravel’in slogani: “Web Sanatçilarinin PHP Framework’ü”dür.


Oracle FlashBack Archive

30 Mart 2018 Cuma

Flashback Data Archive ya da diger adiyla Total Recall teknolojisi Oracle 11g ile birlikte gelmistir.

 


Kisisel ve Kurumsal Bilgi Güvenligi

19 Şubat 2020 Çarşamba

Kurumsal Bilgi güvenligi konusunda faydalanilan en önemli 10 bilgi kaynagi ve ihlal eden en önemli 10 güvenlik açiklari konulu makale ödevim....


Siber Istihbarat, Siber Tehdit Istihbarati ve Sosyal Medya Istihbarati

9 Şubat 2020 Pazar

Istihbarat, çesitli sözlüklerde “akil, zeka, malumat, haber, bilgi, havadis, bilgi toplama, haber alma” seklinde yer almaktadir. Ancak istihbarat terminolojisinde haber, islenmemis bilgiyi ifade etmektedir. Elde edilen verinin, istihbarat olabilmesi için bir takim islemlerden geçmesi gerekmektedir. Istihbarat hakkinda çesitli tanimlar yapilmistir. Istihbarat, devlet tarafindan belirlenen ihtiyaçlara karsilik olarak, çesitli kaynaklardan derlenen haber, bilgi ve dokümanlarin islenmesi sonucu elde edilen üründür. [1]

 


Veritabani Hatalarini Düzeltme DBCC CHECKDB

24 Ağustos 2019 Cumartesi

Merhaba aktif durumda kullandiginiz veritabaninda çesitli olarak hatalara maruz kalarak çalisamaz durumu gelebilir bu durumda DBCC CHECKDB Parametre olarak verilen veritabaninin bütünlük kontrolleri yapilir. Veritabaninda olusturulan her index içerigi dogrulanir, FILESTREAM kullaniliyorsa metadata ve dosya sistemi arasindaki uyumluluk kontrol edilir.


Yapay Zeka Baslangiç

2 Ağustos 2019 Cuma

Yapay zeka, dar zeka ve yapay genel zeka olarak ikiye ayrilmaktadir.

Yapay genel zeka; biyolojik olarak insan sinir sisteminden esinlenerek matematiksel olarak tasarlanan görsel algilama, hareket, ses tanima ve konusma, düsünme ve karar verme yetenegine sahip, kendi kendine ögrenme islemlerini sürdürebilen yazilimsal ve donanimsal sistemler bütünüdür.


React-Native ile Baslangiç

8 Temmuz 2019 Pazartesi

React Native’e yeni baslayan Windows kullanicilari için kurulumunu kolaylikla halledebileceginizi, hangi aracin neden gerekli oldugunu anlatacagim. Sonuçta adim adim uygulandigi takdirde sorunsuzca kurulumunu gerçeklestirdiginizi göreceksiniz.


Bulgusal Analiz Nedir ?

4 Temmuz 2019 Perşembe

Bulgusal analiz, kodlarda süpheli özellikler olup olmadigini inceleyerek virüsleri algilama yöntemidir. Geleneksel virüs algilama yöntemleri, bir programdaki kodu önceden karsilasilmis, analiz edilmis ve bir veritabaninda saklanan, bilinen virüs türlerinin koduyla karsilastirmak suretiyle kötü amaçli yazilimlari tespit etmektir. Bu islem, imza algilama olarak bilinir.


Kötü Amaçli Yazilim Kaldirma Programi - Antivirüs Yazilimlari Arasindaki Farklar Nelerdir?

4 Temmuz 2019 Perşembe

Antivirüs yazilimlari temel olarak virüs bulasmasini önlemek için tasarlanmistir ancak virüslü bir bilgisayardan kötü amaçli yazilimlari kaldirma yetenegine de sahiptir. Bagimsiz kötü amaçli yazilim kaldirma programi, halihazirda yüklü olan ürünün basarisiz oldugu durumda kötü amaçli yazilimin bulunup bilgisayar veya cihazdan kaldirilmasi için kullanisli bir yoldur. Bilgisayarin bir ev veya isletmedeki en önemli yatirimlardan biri olmasi göz önünde tutuldugunda bilgisayarin virüslerden korunmasi son derece önemlidir.


Yenilenen Raspberry, Raspberry Pi 4 !

28 Haziran 2019 Cuma

Mini bilgisayar denince akla ilk gelen markalardan olan Raspberry Pi en son modeli olan “4” piyasa sürdü. Bu modelde Raspberry Pi 4, 4K Mikro HDMI, USB 3.0, BLE Bluetooth 5.0, çift-bantli 2.4/5.0 GHz Wireless LAN, USB-C güç girisi ve PoE ile uyumlu True Gigabit Ethernet'e sahiptir.


Oracle Web Logic güvenlik açigi

21 Haziran 2019 Cuma

Oracle weblogic de yeni güvenlik açigi bulundu. Bulunan zafiyet webLogic web hizmetlerindeki xml decoder den kaynaklaniyor. 


Bitcoin Kitapligi

13 Haziran 2019 Perşembe

Türkiye’de de giderek taninan bitcoin, dijital dünyaya uyumlu bir para birimi. Hatta bu para biriminin tam olarak tanimina; internete endeksli, hiçbir merkezi otoriteye bagli olmadan dolasima girebilen sanal para birimi diyebiliriz. 2008 yilinda Satoshi Nakamoto tarafindan gelistirilmis bu para birimi küresel piyasalarda, dolar ve euro’ya alternatif olarak lanse ediliyor. Bitcoin’in sembolü ?, kisaltma ise BTC olarak biliniyor.


BlockChain En Genis Kütüphanesi

13 Haziran 2019 Perşembe

“Blockchain” ya da “Blok Zinciri”, temel mantigiyla bilginin merkezsizlesmesini mümkün kilan teknolojidir. Aşağıd Blokchain ile ilgili kütüphane niteliğinde linkler bulunmaktadır.


Adli Bilisim Örnek Vaka

8 Haziran 2019 Cumartesi

Teknik siber istihbarat, Tehdit Tespit ve Müdahale (TTM) süreçlerinin neredeyse tüm asamalarina dokunan bel kemigi bir husustur. Asgari olarak "hangi saldirgan grubu, neyi amaçlamakta, bu amaçlarini ne sekilde -hangi araç ve yöntemlerle (TTP) gerçeklestirmekte" sorusuna makul cevaplar verebilecek nitelikte olmalidir. Bu bilgilerin merkezi olarak toplanmasi, -çapraz olarak- dogrulanmasi ve islenmesi, güncel ve zengin baglama (context) sahip olmasi tespit ve müdahale süreçlerinin verimli olabilmesi için elzemdir. MISP vb. gibi TIP çözümleri teknik istihbaratinin merkezilestirilebilmesi ve otomatize edilmesi amaciyla kullanilabilir. Teknik istihbarat haricinde stratejik ve operasyonel istihbarat da yatirim ve planlamalari dogru yapabilmek ve üst yönetimle etkin bir iletisim kurabilmek adina önemlidir.


Hack’lenemeyen Cihazlar

23 Mayıs 2019 Perşembe

       80’li yillarda tanistigimiz Görevimiz Tehlike dizisinin tutkunlari su sahneyi hemen hatirlayacaktir: Takim lideri Jim’e o yillarin yeni teknoloji harikasi CD ile yeni bir görev bildirimi yapildiktan sonra dijital bir ses “Bu disk bes saniye içinde kendi kendini yok edecektir” uyarisini yapar ve bes saniye sonra disk arkasinda dumanlar biraka biraka yok olur.


Gray Key'in Dogusu

29 Nisan 2019 Pazartesi

    2 Aralik 2015 tarihinde, ABD’nin California eyaletinde, San Bernardino bölgesinde 14 kisinin öldügü 22 kisinin de yaralandigi bir “terör saldirisi” yasanir. Isimleri Syed Rizwan Farook ve Tashfeen Malik olarak açiklanan, kari koca olan zanlilarin kaçtigi araç saldiri olayindan dört saat sonra polisler tarafindan tespit edilir. Polisler ve saldirganlar arasinda gerçeklesen silahli çatismada zanlilar öldürülür.

  


MS SQL ile Merkez Bankasi Döviz kurlarini çekme

26 Mart 2019 Salı

Merhaba Microsoft SQL Server ile hali hazirda veritabanina Merkez Bankasi döviz kurlarini çekecegiz.


Delphi XE8 ile IOS ve Android için Foto Çek Gönder

6 Şubat 2019 Çarşamba

Merhaba geçmiste bir forumda yazmis oldugum (2014 yili) Embarcadero Delphi XE8 kullanarak Cross Platform (Windows, IOS, Android) da kullanmak üzere cihazlardan çek gönder uygulamasi örnegi paylasmistim. Umarim isinizi görür.


C# DevExpress Dizayn Raporunu Çalistirma (Load Run Repx)

30 Mart 2016 Çarşamba

Örnek kodlama aşağıdadır umarim isinizi görür ;

 


Oracle Mimari ve Sürümler

20 Nisan 2017 Perşembe

Oracle lisanlama yapilirken göz önünde alinacak lisans türleri ve mimari yapisina göre seçiminizi yapabilirsiniz.Oracle'in sundugu mimari ve teknolojik yapisi ile  yazilimcilar olarak ölçeklenebilirlik, performans seçenekleri sunmaktadir. 


Oracle Performance Monitoring

3 Kasım 2016 Perşembe

Merhaba Arkadaslar;

Oracle Database yönetiminde son derece önemli olan Performance ve Monitoring ile ilgili olarak asagida verilen linkte hem sizleri bir çok dertten kurtaracak hemde size fikir verebilecegini düsündügüm sqlscripts örnekleri verilmistir. Kolay Gelsin.

https://oracle-base.com/dba/scripts


Oracle Data Export ve Import Islemi

5 Ekim 2016 Çarşamba

Merhaba bugünlerde ugraslarimin arasinda olan Oracle veritabaninda Full export ve Full import islemini kisa ve öz komutlarla yazdim. Umarim isinize yarar.


Delphi MultiPlatform EMail Gönderimi

5 Ekim 2016 Çarşamba

Delphi Programlama dilinde daha önceden yazdigim ve ihtiyaç geregi lazim olan MultiPlatform (IOS, Android, Windows) E-mail gönderimi kodlaridir. umarim isinizi görür.

 


SQL Lite Nedir?

26 Şubat 2015 Perşembe

SQLite Android içine gömülü Açik Kaynak Kodlu bir veritabanidir.


Oracle SYS sifresi degistirme

26 Şubat 2015 Perşembe

Merhaba Arkadaslar lazim olur diye paylasmak istedim. Oracle SYS kullanicisi sifre degistirme islemi için asagidaki komutlari yazmaniz yeterlidir. Umarim faydali olur.


Gray Key'in Doğuşu

29 Nisan 2023 Cumartesi

    2 Aralık 2015 tarihinde, ABD’nin California eyaletinde, San Bernardino bölgesinde 14 kişinin öldüğü 22 kişinin de yaralandığı bir “terör saldırısı” yaşanır. İsimleri Syed Rizwan Farook ve Tashfeen Malik olarak açıklanan, karı koca olan zanlıların kaçtığı araç saldırı olayından dört saat sonra polisler tarafından tespit edilir. Polisler ve saldırganlar arasında gerçekleşen silahlı çatışmada zanlılar öldürülür.